Karin Overklift

‘Sporten en bewegen, buiten en in de vrije natuur, ze horen bij me zoals de sterren horen bij de maan. Ik hou van een uitdaging en het avontuur van het leven.’

Na een jarenlange carrière in de ICT besloot ik in 2004 om een nieuwe richting in te slaan. Ik begon met de opleiding fysiotherapie. Fantastisch vond ik dat. Ik leerde veel over het lichaam en over diverse bewegingsvormen. Eindelijk, want eigenlijk wist ik het al veel eerder ‘ ik wilde iets gaan doen met mijn handen, met bewegen, met mensen.’ De switch was een uitdaging. Het gaf een nieuwe richting aan mijn leven, met veel veranderingen.

Inmiddels ben ik sinds 2008 met enthousiasme en passie bezig geweest als fysiotherapeut, in Nederland en ook in het buitenland. Door het volgen van opleidingen blijf ik mij verdiepen en blijf ik op de hoogte van nieuwe inzichten in het vakgebied. Zo heb ik mij ondertussen verder ontwikkeld tot osteopaat. In beide vakgebieden vind ik terug wat ik zoek. Ze vullen elkaar aan. Maar vooral ook belangrijk vind ik, dat ik met mijn kennis ieder mens dat bij me komt met zijn specifieke klacht, beter kan helpen. Hoe dankbaar is dit!