Medical Taping

Binnen onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in het Medical Taping Concept.

De basis van het Medical Taping Concept is ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. Voortbouwend op deze gedachte, werden er diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie konden ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door de aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd. Tijdens de ontwikkeling van deze methode bleek al snel dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren.

De gebruikte Curetape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. De tape heeft een soort ‘ liftende werking ‘ op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed – en lymfevaatjes liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. De liftende werking van de tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn verminderd onmiddellijk. Automatisch maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk.

In het Medical Taping Concept maakt de elasticiteit van CureTape het mogelijk dat weefsels worden ondersteund in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. Het fysiologisch bewegen wordt ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. CureTape ondersteunt precies dat wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen. De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de tape zorgen ervoor dat de tape een week achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een 24- uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

Het toepassingsgebied van medical taping kan breed genoemd worden: Nabehandeling van spierblessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook hematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting ( zoals RSI, tennis of golfelleboog ), hoofdpijn en ook voor menstruatieklachten bij vrouwen.