Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een verbijzondering of specialisatie in de fysiotherapie en houdt zich bezig met het fysiotherapeutisch diagnosticeren en behandelen van sportblessures, het begeleiden en het adviseren van sporters bij hun trainingsopbouw en/of revalidatietraject.

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen, maar ook recreatieve sporters. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut daarnaast ook andere doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Onze fysiotherapeuten kunnen u bijstaan wanneer u een blessure heeft of een operatie heeft ondergaan. Met een gerichte behandeling en adviezen kunt u uw sport binnen afzienbare tijd weer hervatten. Wij trainen sport specifiek en functioneel. De therapie is bijvoorbeeld gericht op het versterken van spieren, het normaliseren van bewegingspatronen, uithoudingsvermogen, stabiliteit, coördinatie en lenigheid.

Fyzik Fysiotherapie is speciaal ingericht met een fitnessruimte voor het optimaal kunnen begeleiden van sporters. Ook hebben wij de mogelijkheid om op het veld van SC Woezik revalidatie trainingen te geven.