Revalidatie na Corona

  • 1 mei 2020

Bent u zelf in aanraking gekomen met het coronavirus? Wij hopen dat het goed met u gaat. Het kan zijn dat u verzwakt bent en dat u weer moet aansterken. Wij willen u hier graag bij helpen. Omdat het virus met name de luchtwegen aantast is het belangrijk dat u begeleid gaat worden door een gespecialiseerde longfysiotherapeut. Wij hebben deze specialisatie in huis. Binnen onze praktijk is Sandra van Heumen aangesloten bij het COPD Netwerk Fysiotherapie Nijmegen als 1e lijns longfysiotherapeut en bij het Chronisch Zorgnet gespecialiseerd in perifeer arterieel vaatlijden, longaandoeningen en corona.

Fyzik Fysiotherapie heeft alle kennis en middelen in huis om u optimaal te begeleiden bij deze revalidatie. Wij hebben ons de afgelopen weken, in samenwerking met verschillende ziekenhuizen en andere samenwerkingsverbanden, goed verdiept in het coronavirus en de bijpassende revalidatie. Door de korte lijntjes kunnen we daarnaast goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en onze therapie aanpassen en verbeteren als dat nodig is. Ook is er nauw contact met andere zorgverleners. Binnen onze praktijk zit ook diëtistenpraktijk Astrid Holweg gevestigd, waar wij nauw mee samenwerken, zij zijn gespecialiseerd op het gebied van voeding bij het herstel van corona. Mocht het tijdens de revalidatie nodig zijn, dan zal de fysiotherapeut het contact voor u leggen.

De therapie kan op verschillende manieren plaatsvinden:

· Begeleiding op afstand: contact met de fysiotherapeut gebeurt telefonisch of middels beeldbellen.

· De fysiotherapeut komt bij u thuis. Afhankelijk van de besmettingskans kan dit met of zonder beschermende kleding.

· In onze praktijk.

Tijdens het eerste telefonische contact zal worden gekeken naar de vorm die in uw geval het beste uitkomt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze therapie? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 0613684447 of mail naar info@fyzik.net